AirWash Nederland B.V

AirWash Nederland B.V

Airwash plus reduceert mastitus, celgestal en stress in melkstal, dit zijn de unieke voordelen van het nieuwe systeem. Naast het vol automatisch reinigen van het melkstel, kunt u met Airwash plus ook automatisch dippen. Na de melking wordt de koe automatisch gedipt en na afname van het melkstel start de automatische reiniging van het melkstel. Daarmee  is het melkstel weer schoon en volledig klaar voor de volgende koe.

Het systeem is reeds op meer dan 100 bedrijven in Engeland operationeel. Wat kenmerkend is dat alle bedrijven een vermindering van cel getal en mastitis gevallen doormaakten. Een ander bijkomend effect die ontstond was de arbeidsbesparing, wat heden ten dagen een belangrijke factor is op de kostprijs van melk.


Werking van het systeem

Het systeem is overzichtelijk en eenvoudig ontworpen, gemakkelijk te monteren en vereist weinig onderhoud. Het water dat gebruikt wordt voor het reinigen kan standaard leiding water zijn of water met een desinfecterende chemische toevoeging.

Plus staat voor dippen in de tepelvoering. Zodra de automatische afname de ingestelde grenswaarde van het afname niveau bereikt heeft treed AirWash Plus in werking. Tussen het moment dat de vacuüm wordt weg geschakeld en het melkstel daadwerkelijk wordt afgenomen sprayt Plus de spray in de tepelvoering en dipt daarmee de spenen.

Het grote voordeel hiervan is dat de spenen gedipt zijn alvorens ze blootgesteld worden aan de omgevingslucht.

Nu het melkstel is afgenomen, wordt er na een ingestelde vertragingstijd de tepelvoering, melkklauw en melkslang gespoeld.  Hierdoor kan gegarandeerd worden dat er geen residu van dipmiddel achterblijft in de tepelvoering.

Het AirWash Plus systeem kan worden geïntegreerd op elk merk en type melkinstallatie en geconfigureerd voor volledig automatisch bediening.

Het Airwash Plus systeem is door een erkend monteur programmeerbaar aan de wensen van de klant. De aanbevolen hoeveelheid Dip is ingesteld op 5 ml per koe per melking. De aanbevolen standaard reiniging is ingesteld op 7 water injecties ieder gevolg door luchtinjecties. De totale spoelcyclus duurt slechts 20 tot 30 seconden en benodigd slechts 400 tot 500 ml water.